Гергьовден с Георги Кушвалиев

Празникът не е празник, ако няма смях

Самият Кин Стоянов казва за автора ни и днешен именик – Георги Кушвалиев, че е най-енергичният и достоен продължител на традицията на епиграмата в стила на големия ни сатирик Радой Ралин.

„Така както Радой ръсеше епиграмите си по улици и площади, така Кушвата всекидневно, а защо да не кажем всекичасно и ефикасно пердаши със своите епиграми във Фейсбук силните на деня.“ , казва Стоянов.

За щастие сатиричните четиристишия на Кушвата намериха дом в сборника „Дебили – недраги“, който, заедно с художника и илюстратор Йовчо Савов (на снимката), в момента енергично представят пред любопитните в цялата страна.

Дигиталното пространство, което те обитават пък е именно сайта tripleeye.bg, където откривате всичко най-интересно от двамата автори.

Още

Ако искате автограф върху книгата, може да го получите на 10 май в град Кубрат на ежегодния хумористичен конкурс, който Георги печели миналата година. През тази година, заедно с Йовчо Савов ще се срещнат с почитателите на сатиричното изкуство.

Днес ви представяме галерия, в която може да видите избрани илюстрации от книгата на творческия тандем Георги Кушвалиев и Йовчо Савов: