Възможен ли е свят без музиката на The Beatles?

danny boyle yesterday

Режисьорът Дани Бойл ще ни отговори на този въпрос в новия си филм

Представете си, че има само един човек, който знае, че някога е имало The Beatles, и помни техните песни. Този факт е достатъчен, за да го превърне в суперзвезда, нали? Това е Джак – главният персонаж в най-новия филм на култовия режисьор Дани Бойл („Трейнспотинг”, „Беднякът Милионер”).

Носителят на „Оскар“ е в колаборация с известния сценарист Ричард Къртис, който стои зад шедьоврите в жанра – Наистина любов”, „Четири сватби и едно погребение” и „Нотинг Хил. Двамата заедно правят новата комедия „Вчера си е за вчера” („Yesterday“), която това лято ще ни зарадва от големия екран.

Главната роля е поверена на изгряващата звезда Химеш Пател (EastEnders, Damned). Партнират му Лили Джеймс („Пепеляшка”, „Имението Даунтън”, Mamma Mia!), Кейт МакКинън (Saturday Night Live, „Бивш под прикритие”) и Джоел Фрай („Игра на тронове”).

Специално участие в ролята на самия себе си има суперзвездата на музикалната сцена Ед Шийрън

dany boil nov film

Джак Малик (Химеш Пател) е музикант и автор на песни в малко английско градче. Единствената му опора в неуспешната му кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс). След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока Джак се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на The Beatles.

Той бързо се превръща в голяма звезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път. Успехът му е главозамайващ, но не и без помощта на хладнокръвната агентка с желязна маркетинг стратегия Дебра (Кейт Маккинън).

Със славата обаче идват и проблемите. Ще загуби ли Джак единствения човек, който винаги е вярвал в него – Ели? И какво ще му струва, за да осъзнае, че единственото, от което наистина се нуждаем, е любов?

Певецът Ед Шийрън влиза в ролята на самия себе си. Той е човекът, който подава ръка на Джак и го извежда на световната сцена.

Любопитен факт е, че ролята първоначално е предложена на фронтмена на Coldplay –  Крис Мартин, който я отказва. Това се оказва добре дошло, защото „Вчера си е за вчера” донякъде описва пътя на самия Шийрън към голямата сцена.

Това лято ще звучи с музиката на The Beatles

Филмът е заснет с благословията на членовете на Ливърпулската четворка сър Пол Маккартни и Ринго Стар, както и на наследниците на Джон Ленън и Джордж Харисън.

За филма Химеш Пател записва нови версии на златните хитове на групата – „Yesterday“, „In My Life“, „The Long and Winding Road“, „Penny Lane“, „Eleanor Rigby“, „Strawberry Fields Forever“, „Here Comes the Sun“, „While My Guitar Gently Weeps“, „Hey Jude“, „Help!“, и, естествено, „All You Need Is Love“.

„Вчера си е за вчера” ще ни поведе към едно истинско музикално завръщане към творчеството на The Beatles. По кината от 5 юли.