Милена Славова: Обичам аромата на безсмъртие

Милена Славова е уникат за българската музикална сцена- единствената дама, чийто артистичен и граждански глас е все така силен, критичен и откровен.

За 9-ти път фестивалът ѝ „Силата на рока“ изведе на голямата сцената млади и талантливи български рок музиканти. Милена бе звезда и в концерта Походът на българския рок. Достатъчно поводи за един хубав разговор между две рок-дами – Елена Розберг и Милена Славова.

Кои са нещата, които най-силно те бунтуват в момента и дават тема за новите ти песни?

През последните години съм забелязала, че много хора се ориентират към бързото забогатяване, без оглед на начина. Това изключително много ме дразни, защото такива хора не ги боли какво ще оставят след себе си. Да не говоря, че всъщност оставят само една купчинка в тоалетната.

Трябва да сме полезни. Не е достатъчно да си направиш цици, мигли и екстеншъни, и да помпиш баници във фитнесите. Животът е кратък и ние сме създадени да творим и да подобряваме нещата за следващото поколение. Така светът се развива. Такова мислене искам да имат хората, за да върви напред нашата държава, света, човешката цивилизацията.

Къде откриващ твоите съкровища?

Не търся в пещерата моите съкровища. Най-добре се чувствам на места, където няма стрес, няма арогантни хора и материализъм. Истинско съкровище за мен са моментите, когато отида в парка и ми замирише на природа, на цветя, на безсмъртие. Това чувство ме прави щастлива. Природата, добротата, положителната енергия.

Някой като ми се усмихне пред деня – това ми стига. Не съм материалист. Няма да си купя супер скъпа кола, за да припадат всички като ме видят. Искам да имам едни мотор, да си го харесвам и да си го карам.

Снимка: Лилия Йотова

Не искам да съм милионер. Това ще ме вкара в други среди, където душа няма.

Кое ти дава надежда за бъдещето?

За съжаление текстът на парчето „Неам нерви“ е все още актуален, но аз намирам смисъл да продължа, заради енергията, която получавам от феновете по време на концертите. Тя ми дава сила и криле. Това искам да предам и на младите творци, защото когато си млад и крехък, и още не си станал професионалист, всеки дребен недостатък или несполука могат да те откажат.

Рок Трио Милена с Васо Гюров. Снимка: Огнян Ангелов

Искам да им вдъхна вяра и сила, за да продължават напред. Трябва да се помага на младите музиканти, защото те имат гениални идеи, страхотно свирят и е грехота тази хубава енергия да излети в пространството незабелязана.

Ако имаш възможност какво би поставила на огромен билборд?

Бих написала, че свободата на духа няма нищо общо със свободията.