Godsmack: Беше епично, София!

godsmack

„Това шоу чаках!“, провикна се пред близо 12 000 души в София  фронтменът на Godsmack Съли Ърна. Съвсем официално той съобщи новината на вечерта – чакаме бандата отново в България съвсем скоро – къде и кога предстои да се разбере, но заявката бе дадена.

godsmack koncert sofia
Близо 12 хиляди души напълниха зала „Арена Армеец“

Концертът изпълни високите очаквания на публиката, която търпеливо изчака бостънските си любимци няколко години след първото им шоу в Бургас, и от ноември миналата година, когато се наложи гигът им в София да бъде отложен. Съли обаче неведнъж е казвал колко много обича България и няма причини да се съмняваме, че той ще изпълни обещанието си.

godsmack
Роби Мерил

Групата представя на световно турне, част от което е и България, най-новия си албум When Legends Rise. Съли и компания естествено подариха и най-големите си хитове на екзалтираната публика – Cryin’ Like A Bitch, Unforgettable, Voodoo, Something Different, Bulletproof, Awake… Хиляди крещят с пълно гърло.

godsmack
Шанън Ларкин

Това, което не се вижда от снимките, но публиката в залата остана зашеметена, е титаничното шоу на барабаните, което направиха Шанън и Съли. На две въртящи се сцени двамата разтуптяха всичко живо, а палките им летяха виртуозно на метри във въздуха. Всъщност, кариерата на нисичкия американец от италиански произход започва като барабанист. Още от съвсем малък той се пали по рок музиката и първите му стъпки са на барабаните в бащиното мазе.

godsmack
Съли Ърна

Представяйки парчето Under Your Scars, Съли съобщи още една новина. Групата създава благотворителната фондация Scars. Целта й е да помага на хора, които страдат от депресия, зависимости и др. Музикантът не пропусна да спомене името на близкия си приятел Крис Кронел, като част от плеадата творци, които загубихме по подобни причини през последните години.

godsmack

Наред с най-известните си хитове и песни от новия си албум, Godsmack направиха и голям музикален поклон към големите рок идоли – фрагменти от знаменити изпълнения на Led Zeppelin, Mettalica, Aerosmith и др. прозвучаха от сцената, вплетени в характерния пулсиращ стил на групата. Като истински подарък дойде версията на „Come Together“ на The Beatles и концертът прескочи двата часа.

godsmack

Краят на шоуто сложи любимата I Stand Alone, но не с точка а с надписа to be continued.

След концерта Съли написа във Фейсбук: „Беше (fucking )епично, София, България! Завинаги имате сърцето ми в ръцете си! Благодаря ви, че бяхте невероятни. Благодаря и на издателство „Сиела“, че издадоха автобиографията ми „Пътищата, които избираме“ в България“.

sully erna

Преводач на книгата „Пътищата, които избираме“ е авторът на Triple E.Y.E Project – Eлена Розберг.

„Зад всяка рок-звезда, ако стои една Елена – ще се спукаме от яка музика ( и книги). Respect, girl! Страхотен превод на една необичайна биография. Браво!“, каза главният редактор на издателство Ciela, писателят Захари Карабашлиев, ден преди концерта, по време на специално събитие в чест на книгата.
Личното послание на музиканта

Елена и Съли са приятели от години. Тя със сигурност стои в основата на организацията на соловите му концерти в България.

Това, което тя знае от първо лице е, че Godsmack са възхитени от българската публика и от организацията на концерта.

А Съли го потвърди с признанието си в социалната мрежа: „Никога няма да забравя тази вечер. До следващия път.“ 

До следващия път!

godsmack publica